Lednový recept Lucky Martinové

Lednový recept Lucky Martinové

Burgery z červené řepy s batátovým pyré

Ingredience na cca 8 ks:

400 g červené řepy, oloupané, nastrouhané najemno
2 vejce
2 lžíce celozrnné mouky
2 stroužky česneku
1 šalotka nakrájená najemno
šťáva z půlky citronu
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky dobromysli
1/2 lžičky tymiánu
100 g měkkého kozího sýra, rozdrobeného

Postup:

Z nastrouhané řepy vymačkáme co nejvíc šťávy. Dáme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Nakonec vmícháme kozí sýr. Rukama tvarujeme kuličky, které zploštíme do požadovaného tvaru. Smaříme zvolna na oleji nebo přepuštěném másle cca 5 min z každé strany. Na pyré si uvaříme brambory a batáty (sladké brambory) v poměru 1:2 v osolené vodě. Když jsou měkké, rozšťoucháme a přidáme máslo a špetku muškátového oříšku. Když chceme pyré tekutější, přidáme trochu horkého mléka.

Text i fotografie: Lucie Martinová

Žádné komentáře

Přidejte svůj komentář

fifteen − 1 =