Únorová exotika v kuchyni

Únorová exotika v kuchyni

Na únor pro vás Káťa připravila recepty pro zahřátí se špetkou chilli a vůní daleké exotiky. Nejprve se můžete zahřát výbornou kořeněnou polévkou a poté si pochutnat na jednoduchém zdravém a nepečeném zákusku.

THAJSKÁ VEGAN POLÉVKA

1l zeleninového vývaru

hrnek kokosového mléka

200g čerstvých žampiónů

5 cm kousek zázvoru

3 červené chilli papričky

2 lžíce tamari nebo sójové omáčky

šťáva z 1 limetky

100g silnějších rýžových nudlí

4 lžíce nasekaného koriandru

V hluboké pánvi nebo v hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a přidáme zázvor, nakrájené žampiony. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni cca 10 minut. Přidáme nudle, chilli papričky, sójovku a přilijeme kokosové mléko. Vaříme opět zakryté cca 10 minut.

Vyjmeme zázvor a chilli papričky, odstavíme z plamene, přidáme šťávu z limetky a nasekaný koriandr a promícháme.

 

ČOKO-CHILLI CUPCAKE

korpus:

1 hrnek nasekaných lískových oříšků

1/2 hrnku hodinu předem namočených datlí

1 lžíce kakaa

špetka chilli nebo kajenského pepře

náplň:

1 zralý banán

1/4 hrnku hodinu předem namočených kešu oříšků

3 lžíce kokosového oleje

špetka skořice

na ozdobu:

lupínky kokosu, nasekané oříšky nebo kakaové boby

Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formiček na muffiny, dáme ztuhnout.

Kešu oříšky rozmixujeme s banánem a smícháme s ostatními ingrediencemi. Plníme formičky s korpusem.

Ozdobíme a necháme ztuhnout v lednici.

Žádné komentáře

Komentáře jsou uzavřeny