Prosincový recept Lucky Martinové

Prosincový recept Lucky Martinové

Ingredience:

200 g sušených nebo čerstvých datlí + 2 dl horké vody

100 g sušených švestek

2-3 lžíce tekutého kokosového oleje

50 g mletých dýňových semínek

50 g mletých slunečnicových semínek

150 g strouhaného kokosu

100 g mletých mandlí nebo mandlové mouky

špetka vanilky a špetka skořice

+ cokoli na obalení kuliček (nepražené kakao, sekané kakaové boby, černý sezam, bílý sezam, kokos, …)

Postup:

Datle zalijeme horkou vodou a necháme máčet alespoň 3 hodiny. Pak datle i s vodou rozmixujeme na hladkou datovou pastu. Švestky nakrájíme na malé kousky a přidáme k datlové pastě spolu s ostatními surovinami. Ze vzniklého těsta rukama tvarujeme kuličky a obalujeme je.

Skladujeme v lednici.

 

Text i recept: Lucie Martinová

Žádné komentáře

Přidejte svůj komentář

eleven − seven =