Lucčina zimní ranní kaše

Lucčina zimní ranní kaše

Kaše ala mrkváč

Tahle zimní varianta kaše je vynikající! Nevím, jak vy, ale já mrkvový dort miluju! Dopřát si ho v podobě ranní kaše je podle mne vtipný a lahodný způsob, jak začít den

Na základní směs na kaši společně smíchejte:

200 g ovesných vloček, 30g quinoy, 25g vlašských ořechů, 25g mandlí, 50g lněných semínek, špetku vanilky, špetku skořice, lžíci třtinového cukru

Směs dejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici. Pro přípravu kaše stačí použít dvě lžíce na osobu.

Příprava:

1 lžička ghí

1 zralý banán

1 mrkev

1 lžička skořice

špetka mletého hřebíčku

špetka mletého kardamonu

1 hrst rozinek

2 vrchovaté lžíce připravené základní směsi

300ml tekutiny (voda, rostlinné nebo živočišné mléko)

hrst vlašských ořechů na vrch

javorový sirup na doslazení, pokud je třeba

Na lžičce ghí si orestujeme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a hrst rozinek. Zároveň rovnou můžeme přidat koření. Přilijeme 300 ml tekutiny a 2 lžíce směsi. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni cca 3 minutky. Zdobíme tím, na co máme chuť.

Třeba s orestovanými plátky pomeranče nebo s banánem orestovaným na ghí a posypaným špetkou skořice….

Posypeme vlašskými ořechy a můžeme přidat lžičku ořechového másla nebo trochu javorového sirupu…

 

Autor a foto: Lucka Martinová

Žádné komentáře

Přidejte svůj komentář

15 − 14 =