Zdravé pánevní dno
TERMÍN

pátek 8. 3. 2024

17.30 – 19.00 hod.

LEKTOR

Eva Zikuda

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

300,- Kč

Pevné a vyvážené pánevní dno není jen o pružnosti, ale také o síle a stabilitě. Přidejte se k nám na lekci jógy, kde se zaměříme na posílení a uvolnění svalů pánevního dna. Zbavíme se stresu z možných problémů s únikem moči a naučíme se správně aktivovat tyto svaly, aby vás podpořily v každodenním životě. Během této hodiny objevíte, jak vnímat a správně cvičit pro sílu a pružnost vašeho pánevního dna, což vám přinese větší jistotu a pohodlí ve všech situacích. Naučíme se tedy vnímat, kdy jsou svaly uvolněné a jak je aktivovat správným způsobem, aby vás nezradily v nevhodných okamžicích. Přijďte si vybudovat pevný základ pro vaše zdraví a pohodu.

Jaro podle Ájurvédy – seminář
TERMÍN

pátek 15. 3. 2024

17.30 – 19.30 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

450,- Kč

S jarem přichází nové energie a změny v našem těle i mysli. Ledy pomalu ale jistě tají a suchá, studená Váta se začíná přetavovat v chladnou, hutnou, tekutou Kaphu. S tímto přechodem může přijít i těžkost fyzická a mentální, únava, letargie a různé zdravotní problémy, jako je rýma, kašel nebo exémy.

Jak můžeme pomoci našemu tělu adaptovat se na tyto změny? To je téma, které prozkoumáme na tomto workshopu. Společně se podíváme na:

  • Energetiku jára z pohledu Ájurvédy: Zjistíme, co je jarní očista a jak ji provádět správně, a co je to vlastně “detox”. Dostaneme se k podstatě toho, jak jemně a laskavě po zimě nastartovat trávení, které je základem našeho zdraví.
  • Trávení jako základ našeho zdraví: Budeme se zabývat trávicím ohněm a tím, jak o něj pečovat. Zjistíme, co naše trávení narušuje a co mu naopak prospívá.
  • Áma a mentální áma: Prozkoumáme, co je to áma a jak se jí zbavit, a také se podíváme na vliv mentální áma na naši pohodu a jak s ní pracovat.
  • Jarní jógová praxe: Nakonec se společně ponoříme do jarní jógové praxe, která nám pomůže harmonizovat naše tělo, mysl a duši pro přechod do nové sezóny.

Přidejte se k nám na tomto inspirativním workshopu, kde objevíte, jak se připravit na jarní období s láskou a péčí o své tělo a mysl.

Zdravá záda podle metody Prof.Koláře II.
TERMÍN

pátek 22. 3. 2024

17.30 – 19.00 hod.

LEKTOR

Eva Zikuda

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

300,- Kč

Během workshopů I.- III. se naučíte cviky a pozice dle základní kineziologické vývojové řady tak, abyste pravidelným cvičením významně odbourali různorodé potíže s pohybovým aparátem, uměli jste správně zapojit svaly břicha a zad a tím zlepšili držení těla.
Tato terapie slouží zároveň jako prevence pro aktivní sportovce i pro nesportovce. Pomůže Vám předejít bolestem páteře, zpevní ochablé svaly a posílí střed těla. V neposlední řadě budete také relaxovat a odbourávat nahromaděný stres nebo mu předcházet.
Workshopy je možné absolvovat i jednotlivě!! Třetí termín je 19.4.2024.
Terapie není omezena věkovým spektrem ani zdravotními obtížemi, avšak pokud jsou závažnějšího charakteru (onkologická léčba, náhradní klouby atd.) je vždy vhodné to před lekcí konzultovat s lektorem.
Kurz hormonální jógy a pánevního dna
TERMÍN

sobota 23. 3. 2023
9.30 – 20.00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

2.800,- Kč

Tento kurz je unikátní a jedinečný. Snoubí v sobě to podstatné z obou přístupů – hormonální jógové terapie a pánevního dna, a znovu vytváří možnosti, které nám na cestě ženství zůstaly skryty, a které mohou být příčinou řady zdravotních obtíží a nepochopení v našich životech. Díky propojenosti se do našeho hledáčku dostanou všechny tři roviny našeho bytí. Jak fyzická, emocionální tak i energetická. I tím, že dostaneme do rovnováhy tyto oblasti, povede se nám zharmonizovat naše hormony.

Výsledkem je pak zmírnění, případně odstranění symptomů menopauzy. Cvičení pomáhá i při obtížích jako jsou polycystické vaječníky, premenstruační syndrom či neplodnost. Těšit se ale můžete i na příval energie a nárůst libida, což ocení jistě i váš partner.

Jarní flow na vlně dechu
TERMÍN

pátek 29. 3. 2024

17:30 – 18:45

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

270,- / lekce

250,- /s kreditem

V této 75 minutové lekci budeme praktikovat mindfulness jógu. Záměrem bude zvědomit si svoje tělo – navnímat jeho potřeby, možná bojujete s jarní únavou či nějakou bolestí, nebo naopak máte touhu se otevřít, protáhnout a nechat energii proudit celým tělem. Ať už jsou vaše uvědomění jakákoli, pomocí vědomého dechu necháme tělo plynout z pozice do pozice a postupně si sytit naše potřeby. Součástí lekce bude i meditace a relaxace.

Jóga pro stabilizaci středu těla
TERMÍN

pátek 5. 4. 2024

17.30 – 19.00 hod.

LEKTOR

Eva Zikuda

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

300,- Kč

Během této lekce se společně naučíme, jak si zlepšit stabilitu, mobilitu a sílu středu těla a nejen to. Naučíme vás pozice a cviky na zúžení diastázy, odstranění či zmírnění inkontinence, zmírnění bolesti zad a kloubů a zlepšení držení těla. Speciální důraz bude kladen na stabilitu pánevního dna a aktivní oporu nohou s funkčním chodidlem. Přijďte si procvičit své jádro a prožít skvělý pocit síly a pohybu! Lekce není vhodná pro těhotné!

Jóga víkend na Vysočině
TERMÍN

pátek – neděle
5. – 7. 4. 2023

MÍSTO

Hotel Kouty, Vysočina

CENA

5.490,- Kč

Příroda, čerstvý vzduch a jóga.

Tento víkend je určený pro všechny, kdo trpí nadměrným stresem, únavou až vyčerpáním a hledají prostor a podporu pro znovunalezení vnitřní rovnováhy. Nebudeme „jen cvičit”  jógu, budeme pracovat na všech úrovních naší bytosti.

Ranní lekce budou zaměřené na naše tělo – pomocí dynamické vinyasa flow jógy účinně posílíme svalový tonus, protáhneme ztuhlé tělo a rozproudíme energii.

Večerní lekce budou jemnější a budou více pracovat s naší psychikou a myslí. V sobotu večer bude lekce ještě delší, abychom pomocí jemné až restorativní jógy mohli dopřát tělu odpočinek a zároveň mít prostor si vysvětlit některé jednoduché dechové techniky, které snižují přepětí. Součástí lekcí budou i meditace pro klid mysli.

Pro více informací o pobytu, jóga programu a rezervace místa pište na email: odvarkova@villasresorts.cz

         

Jarní jógový detox
TERMÍN

pátek 12. 4. 2024

17:30 – 19:00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

300 Kč

Přichází jaro a s ním ideální čas na obnovu a nový začátek. Po dlouhé zimě, kdy se příroda probouzí, je načase probudit i sami sebe. Vaše tělo a mysl potřebují oživení po období klidu a odpočinku.

Nabízíme vám jógový detox, který pomůže znovu objevit vaši energii a životní sílu. Díky jógovým pozicím podpoříme očistu těla, nastartujeme metabolismus, zlepšíme trávení a rozproudíme energii po celém těle.

Na závěr se necháme unést do příjemné meditace, která uklidní vaši mysl a uvolní ji od stresu a napětí. Po této lekci se budete cítit vitálnější, zdravější a šťastnější, připraveni vstoupit do jara s novým elánem.

Těšíme se na vás!