Říjnové recepty Lucky Martinové

Mandlové sušenky s ořechy a čokoládou Pravidelně si doma připravuji mandlové mléko. Vždy jsem si lámala hlavu nad tím, jak naložit s „odpadem“, tedy mandlovou drtí, která po jeho přípravě zůstává. Tyhle sušenky jsou, myslím, skvělým využitím. Pokud mandlovou drť nemáte, použijte prostě mandlovou mouku, která má ještě jemnější strukturu,...

Více

Blissovo cvičení pro děti

Než ráno vyrazíš do školy, zacvič si s Blissem pár jednoduchých cviků, které tě probudí a připraví na školní den. Rozhýbej záda, páteř i hrudník jako kočka a hravé štěně. Klekni si na kolena, dlaně opři o zem na šířku ramen. S nádechem se v zádech prohni a podívej se...

Více

Využití Multisport karty od září 2018

V našem studiu rádi přivítáme i držitele Multisport karty. Tuto kartu můžete využít na většinu lekcí v našem studiu, kromě lekcí, které jsou plně vytížené a přednost na ně mají klienti platící hotově či permanentkou. Kartu lze využít pouze na 60min lekce! Na lekce se přihlásíte přes náš online...

Více

Pozdrav měsíci

Tato jemná sestava je vhodná pro večerní praxi, obzvlášť za úplňku nebo při novoluní, ve chvíli kdy se chceme protáhnout, ale i zklidnit a jít na chvilku sami do sebe. Měsíc je protipólem slunce a proto všechno v této sestavě je opačně, než u pozdravu slunce. Sestava je vedená...

Více

Příprava na záklony od Petry Šlechtické

Kolikrát za den se dostanete do záklonu, kolikrát vědomě otevřete hrudník a vytvoříte více prostoru kolem srdce, kolikrát si rozvolníte ramena? Pokud to v běžných činnostech příliš nezaznamenáváte, můžete si vyzkoušet pozvolné otevírání hrudníku a přejít do mírných záklonů v této sestavě. Přes postupné navnímání ramen, rozšíření hrudníku a...

Více

Zářijové recepty Lucky Martinové

Měsíc září má mnoho z nás spojený s koncem letního nicnedělání a s opětovným nastolením školního režimu a povinností. Já září miluju kvůli tomu, že nám příroda v tuto roční dobu nabízí to nejlahodnější slaďoučké ovoce a zeleninu. Právě teď je sklizeň na svém vrcholu. Můžeme se těšit z...

Více

Podzimní rozvrh

Rozvrh pro podzimní období (od září do prosince) už je vytvořen! Některé lekce zůstaly tak, jak je znáte, ale přibylo pár nových. Tradičně se můžete těšit na ranní lekce s Janou a Luckou, podvečerní vinyasa jógu s Danou, nebo večerní pondělní jin jógu s Luckou. Nově se můžete potkávat...

Více

Lucčiny prázdninové recepty

Jahodovo-rebarborové muffiny  300g špaldové mouky (půl na půl hladká a celozrnná) 125g másla 250ml bílého jogurtu 150g třtinového cukru kypřící prášek bez fosfátů 1/2 lžičky jedlé sody 1 lžička skořice 1/2 lžičky vanilky 2 vejce 2 lžíce ovesných vloček hrnek očištěných a pokrájených jahod a hrnek pokrájené rebarbory Ve...

Více

Kdy jindy než teď

Brouzdám se mezi hřejivými vlnkami, masíruji nožky o písečné varhánky, nikde ani živáčka, kilometry dlouhá pláž jako by mi patřila. Jen já, moře, ticho a špitající myšlenky rekapitulující uplynulých osm měsíců. Nezdá se to tak dlouho, kdy jsem se rozhodla žít. Žít svobodně. Žít naplno. Připojila jsem se ke...

Více

Jarní frittata & Avokádová omáčka

Jarní zeleninová frittata Znáte fritatu? Francouzskou omeletu, do které se dá “schovat” téměř cokoli? Já jí mám moc ráda nejen pro její chuť a variabilitu, ale hlavně pro praktičnost a rychlost přípravy. Ať je vaše lednice i v tom nejúspornějším režimu, vždy se v ní najde něco, co se...

Více

Splněné sny Barmánce

Během objevování krás a tajů Bagan, městečka s hlubokou historií obklopeným pagodami a chrámy, jsem se setkala s mladým sympaťákem, který se kromě průvodcování věnuje vyučování angličtiny barmských dětí v klášteře. Zaujal mě nejen charismatickým vzhledem, ale i stylem prohlídek, které vede ve velmi přátelském a otevřeném duchu, navíc v brilantní...

Více

Z Lucčiny květnové kuchyně

Avo toast  Skvělé, rychlé, lahodné a zároveň výživné jídlo. Hodí se na snídani, svačinu i lehkou večeři. Vydlabeme dužinu z půlky zralého avokáda a rozmačkáme s trochou citrónové šťávy, solí, pepřem, trochou česneku (já použila domácí pesto z medvědího česneku) a, pokud máte rádi, s trochou chilli nebo kouskem...

Více

Májová jóga ve dvou

„Byl pozdní večer, první máj, večerní máj…“ byl jógy čas. Pozvěte v květnu Vašeho partnera či partnerku na netradiční rande – na rande s jógou. Obměnili jsme pro Vás oblíbenou sestavu Pozdrav slunci tak, abyste si ji mohli zacvičit ve dvou. Společná jóga Vám dá prostor nejen pro nové společné prožitky...

Více

Jin a jaro

Jaro je podle tradiční čínské medicíny začátkem přírodního cyklu, kdy začíná energie stoupat nahoru. Zatímco od podzimu si jak příroda, tak i naše těla, hromadila a ukládala, teď je čas všeho přebytečného se zbavit, nechat to jít. Naše tělo startuje přirozené očistné procesy, kterým velí především játra a žlučník....

Více

Jarní očistné recepty od Lucky

Řepová polévka s kokosovým mlékem  Červená řepa je přirozeným zdrojem vitamínu a minerálů, které játra potřebují pro plnění své funkce. Odstraňuje škodlivý tuk z jater a tím je očišťuje. Ingredience: 4 červené řepy okoukané a nakrájené na kostky 400ml kokosového mléka 1 lžíce přepuštěného másla (ghí) 1 lžíce koriandru...

Více

Zimní zelný salát

1/2 hlávky bílého zelí 1 červená řepa 1 mrkev 1 jablko kousek křenu velký jako palec 1/2 citrónu (vymačkaná šťáva) sůl a pepř podle chuti 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany 1 lžíce medu 1 lžička dijonské hořčice Zelí nastrouháme, dáme do velké mísy, posolíme a promačkáme rukama,...

Více

Hřejivá voňavá polévka z pečené zeleniny

Suroviny: 1 l zeleninového vývaru 1/2 hlávky brokolice rozebrané na růžičky 1 fenykl 2 mrkve 1 petržel 1 brambor nebo batát 200 g uvařené cizrny 2 stroužky česneku olivový olej sůl 1 lžička semínek koriandru 1 lžička fenyklu 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky kurkumy 1 lžička sladké papriky 1/2...

Více